• 83-314 Somonino, Ostrzyce, Ul. Droga Kaszubska 8A
  • Rezerwacje:
  • +48 (58) 684 18 77
  • recepcja@ustolema.pl

Menu Weselne Klasyczne

Obiad:
 Rosół z kury z lanymi kluseczkami
 Ziemniaki z zieleniną, Sos pieczeniowy
 Ryż, Sos cytrynowy
 Frytki lub  Talarki

Mięsa /pięć do wyboru, cztery porcje/osoba/:
 Sznycel Stolem z farszem pieczarkowo – pomidorowym zapiekany z serem
 Tradycyjny kotlet de’volaille z masełkiem i pietruszką
 Kasztany drobiowe z szpinakiem i serkiem topionym
 Kasztany drobiowe z pieczarkami i serem
 Kieszeń drobiowa z mozzarellą, pomidorkami i nutką pesto
 Schab z porem i słonecznikiem
 Zawijaniec wieprzowy z serem otulony boczkiem
 Roladki wieprzowe w stylu kaszubskim
 Karkówka duszona w sosie własnym
 Zrazy wołowe tradycyjne
 Filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
 Tradycyjny schabowy z grillowanymi pieczarkami
 Dorsz na sosie szpinakowym
 Pstrąg na sosie jarskim

Surówki /trzy do wyboru /:
 Buraczki z jabłkiem  Kapusta biała a’la Colesław
 Kapusta pekińska  Seler z rodzynkami
 Por z brzoskwinią  Surówka z marchewki
 Mizeria z ogórka  Wiosenna z sałaty lodowej

Jarzyny gotowane /dwa do wyboru/:
 Groszek z marchewką  Kalafior / Brokuły
 Fasolka szparagowa  Jarzyny mix

Deser:
 Lody z bitą śmietaną i owocami  Kawa, herbata /w formie bufetu/
 Ciasto /dostarczone przez Parę Młodą/

Kolacja Zimna:
 Deska wędlin i serów: wędliny, sery, kabanosy, polska, boczek faszerowany
 Półmisek przekąsek Stolëma : szaszłyczki z mozzarelli, jajko w szynce z szparagiem,
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
 Pstrąg w galarecie z nutką cytrynową lub  Pstrąg wędzony
 Sałatka z indykiem z miodowym vinegret lub  Medaliony w sosie serowym na sałacie
 Śledzik z ogórkiem, cebulką i grzybkami lub  Śledzik z jajkiem i sosem majonezowym
 Rolada ze schabu w sosie tatarskim lub  Karkówka z dipem czosnkowym
 Różki z szynki z musem chrzanowym lub  Sałatka jarzynowa w wiejskiej szynce
 Zawijańce z tortilli w dwóch smakach lub  Tymbaliki drobiowe w winnej galarecie
 Pieczywo mieszane, Masło

Kolacja Ciepła:
 Łosoś pieczony w sosie prowansalskim lub  Dorsz zapiekany w sosie serowym
 Udko faszerowane podane w chlebie lub  Roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
 Pieczarka faszerowana mięsem zapiekana z serem podana z dipem czosnkowym
 Zupa węgierska lub  Bogracz lub  Polewka z klopsikami drobiowymi
 Barszcz czysty z pasztecikiem

Wieczerzô bogatô, noc rogatô.

OFERTA WESELNA KLASYCZNA 2020

 

83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A

+48 (58) 684 18 77

recepcja@ustolema.pl

Napisz do nas
Newsletter