Obiad
Rosół z kury z lanymi kluseczkami
Ziemniaki z zieleniną, Sos pieczeniowy
Ryż, Sos cytrynowy
Frytki lub Talarki
Mięsa /pięć do wyboru, cztery porcje/osoba/:
Sznycel Stolem z farszem pieczarkowo – pomidorowym zapiekany z serem
Tradycyjny kotlet de’volaille z masełkiem i pietruszką
Kasztany drobiowe z szpinakiem i serkiem topionym
Kasztany drobiowe z pieczarkami i serem
Kieszeń drobiowa z mozzarellą, pomidorkami i nutką pesto
Schab z porem i słonecznikiem
Zawijaniec wieprzowy z serem otulony boczkiem
Roladki wieprzowe w stylu kaszubskim
Karkówka duszona w sosie własnym
Zrazy wołowe tradycyjne
Filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
Tradycyjny schabowy z grillowanymi pieczarkami
Dorsz na sosie szpinakowym
Pstrąg na sosie jarskim
Surówki /trzy do wyboru /
Buraczki z jabłkiem Kapusta biała a’la Colesław
Kapusta pekińska Seler z rodzynkami
Por z brzoskwinią Surówka z marchewki
Mizeria z ogórka Wiosenna z sałaty lodowej
Jarzyny gotowane /dwa do wyboru/
Groszek z marchewką Kalafior / Brokuły
Fasolka szparagowa Jarzyny mix
Deser
Lody z bitą śmietaną i owocami Kawa, herbata /w formie bufetu/
Ciasto /dostarczone przez Parę Młodą/
Kolacja Zimna
Deska wędlin i serów: wędliny, sery, kabanosy, polska, boczek faszerowany
Półmisek przekąsek Stolëma : szaszłyczki z mozzarelli, jajko w szynce z szparagiem,
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Pstrąg w galarecie z nutką cytrynową lub Pstrąg wędzony
Sałatka z indykiem z miodowym vinegret lub Medaliony w sosie serowym na sałacie
Śledzik z ogórkiem, cebulką i grzybkami lub Śledzik z jajkiem i sosem majonezowym
Rolada ze schabu w sosie tatarskim lub Karkówka z dipem czosnkowym
Różki z szynki z musem chrzanowym lub Sałatka jarzynowa w wiejskiej szynce
Zawijańce z tortilli w dwóch smakach lub Tymbaliki drobiowe w winnej galarecie
Pieczywo mieszane, Masło
Kolacja Ciepła
Łosoś pieczony w sosie prowansalskim lub Dorsz zapiekany w sosie serowym
Udko faszerowane podane w chlebie lub Roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
Pieczarka faszerowana mięsem zapiekana z serem podana z dipem czosnkowym
Zupa węgierska lub Bogracz lub Polewka z klopsikami drobiowymi
Barszcz czysty z pasztecikiem
83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A
+48 (58) 684 18 77
recepcja@ustolema.pl