MENU KLASYCZNE
Obiad
Rosół z kury z lanymi kluseczkami
Ziemniaki z zieleniną, Sos pieczeniowy
Gotowany kurczak podany na ryżu z sosem cytrynowym
Frytki lub Talarki
Mięsa /pięć do wyboru, cztery porcje/osoba/:
Sznycel Stolem z farszem pieczarkowo – pomidorowym zapiekany z serem
Tradycyjny kotlet de’volaille z masełkiem i pietruszką
Kasztany drobiowe z szpinakiem i serkiem topionym
Sznycel drobiowy nadziewany szynką i serem wędzonym
Kieszeń drobiowa z mozzarellą, pomidorkami i nutką pesto
Schab z porem i słonecznikiem
Zawijaniec wieprzowy z serem otulony boczkiem
Zraziki wieprzowe w stylu kaszubskim
Karkówka duszona w sosie własnym
Filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
Tradycyjny schabowy z grillowanymi pieczarkami
Dorsz na sosie szpinakowym
Dorsz na sosie jarskim
Surówki /trzy do wyboru/:
Buraczki z jabłkiem Kapusta biała a’la Colesław
Kapusta pekińska Seler z rodzynkami
Por z brzoskwinią Surówka z marchewki
Kapusta biała Wiosenna z sałaty lodowej
Jarzyny gotowane /dwa do wyboru/:
Groszek z marchewką Kalafior / Brokuły
Fasolka szparagowa Jarzyny mix
Deser:
Lody z bitą śmietaną i owocami Kawa, herbata /w formie bufetu/
Ciasto /dostarczone przez Parę Młodą/
Kolacja Zimna:
Deska wędlin i serów: wędliny, sery, kabanosy, polska, boczek faszerowany
Półmisek przekąsek Stolëma : szaszłyczki z mozzarelli, jajko w szynce z szparagiem,
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Pstrąg w galarecie z nutką cytrynową lub Pstrąg wędzony
Sałatka z indykiem z miodowym vinegret lub Medaliony na sałacie z sosem serowym
Śledzik z ogórkiem, cebulką i grzybkami lub Tatar śledziowy na pieczywie razowym
Rolada faszerowana w sosie tatarskim lub Karkówka z dipem czosnkowym
Sałatka brokułowa z fetą i sosem czosnowym lub Carpaccio z buraka na rukoli z kozim serem
Zawijańce z tortilli w dwóch smakach lub Zawijańce z ciasta francuskiego
Pieczywo mieszane, Masło
Kolacja Ciepła:
Łosoś pieczony w sosie prowansalskim lub Dorsz zapiekany w sosie serowym
Udko faszerowane podane w chlebie lub Roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
Zupa węgierska lub Polewka z klopsikami drobiowymi
Barszcz czysty z pasztecikiem z kapustą lub z mięsem
83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A
+48 (58) 684 18 77
recepcja@ustolema.pl