• 83-314 Somonino, Ostrzyce, Ul. Droga Kaszubska 8A
  • Rezerwacje:
  • +48 (58) 684 18 77
  • recepcja@ustolema.pl

Menu Weselne Klasyczne

MENU KLASYCZNE

Obiad
 Rosół z kury z lanymi kluseczkami
 Ziemniaki z zieleniną, Sos pieczeniowy
 Gotowany kurczak podany na ryżu z sosem cytrynowym
 Frytki lub  Talarki

Mięsa /pięć do wyboru, cztery porcje/osoba/:
 Sznycel Stolem z farszem pieczarkowo – pomidorowym zapiekany z serem
 Tradycyjny kotlet de’volaille z masełkiem i pietruszką
 Kasztany drobiowe z szpinakiem i serkiem topionym
 Sznycel drobiowy nadziewany szynką i serem wędzonym
 Kieszeń drobiowa z mozzarellą, pomidorkami i nutką pesto
 Schab z porem i słonecznikiem
 Zawijaniec wieprzowy z serem otulony boczkiem
 Zraziki wieprzowe w stylu kaszubskim
 Karkówka duszona w sosie własnym
 Filet z kurczaka z brokułami, marchewką i serem
 Tradycyjny schabowy z grillowanymi pieczarkami
 Dorsz na sosie szpinakowym
 Dorsz na sosie jarskim

Surówki /trzy do wyboru/:
 Buraczki z jabłkiem  Kapusta biała a’la Colesław
 Kapusta pekińska  Seler z rodzynkami
 Por z brzoskwinią  Surówka z marchewki
 Kapusta biała  Wiosenna z sałaty lodowej

Jarzyny gotowane /dwa do wyboru/:
 Groszek z marchewką  Kalafior / Brokuły
 Fasolka szparagowa  Jarzyny mix

Deser:
 Lody z bitą śmietaną i owocami  Kawa, herbata /w formie bufetu/
 Ciasto /dostarczone przez Parę Młodą/

Kolacja Zimna:
 Deska wędlin i serów: wędliny, sery, kabanosy, polska, boczek faszerowany
 Półmisek przekąsek Stolëma : szaszłyczki z mozzarelli, jajko w szynce z szparagiem,
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
 Pstrąg w galarecie z nutką cytrynową lub  Pstrąg wędzony
 Sałatka z indykiem z miodowym vinegret lub  Medaliony na sałacie z sosem serowym
 Śledzik z ogórkiem, cebulką i grzybkami lub  Tatar śledziowy na pieczywie razowym
 Rolada faszerowana w sosie tatarskim lub  Karkówka z dipem czosnkowym
 Sałatka brokułowa z fetą i sosem czosnowym lub  Carpaccio z buraka na rukoli z białym serem
 Zawijańce z tortilli w dwóch smakach lub  Zawijańce z ciasta francuskiego
 Pieczywo mieszane, Masło

Kolacja Ciepła:
 Łosoś pieczony w sosie prowansalskim lub  Dorsz zapiekany w sosie serowym
 Udko faszerowane podane w chlebie lub  Roladki z kurczaka z fetą w sosie brokułowym
 Zupa węgierska lub  Polewka z klopsikami drobiowymi
 Barszcz czysty z pasztecikiem z kapustą lub z mięsem

OFERTA WESELNA 2024

83-314 Somonino, Ostrzyce
Ul. Droga Kaszubska 8A

+48 (58) 684 18 77

recepcja@ustolema.pl

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymać ekskluzywne zniżki i informacje o promocjach.